De absolut bästa kanelbullarna!

Dessa kanelbullar är något utöver det vanliga. Saftiga, smakrika och alldeles ljuvliga.
Jag använder alltid havremjölk i mina kanelbullar. Det gör smaken lite bättre och bullen lite fluffigare!
Deg:
50 g jäst (1 pkt)
1,5 dl strösocker
125 g smält smör
5 dl havremjölk
1 krm salt
Ca 12 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g flytande margarin
1 dl strösocker
Kanel efter smak
Garnering:
1 ägg
Pärlsocker
(null)

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt havremjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt). 
Häll lite av degspadet på jästen och blanda till jästen löses upp. Häll i strösocker, salt och resten av degspadet. Tillsätt  vetemjölet och blanda ihop till en jämn och fin deg. Den ska släppa från kanterna.
Låt jäsa i 30 min.
Knåda degen väl och kavla sedan ut den. Blanda flytande margarin, strösocker och kanel till fyllningen. Bred ut i ett jämnt lager.
Rulla ihop degen med dess fyllning. Skär i jämna bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
Låt jäsa i ytterligare 30 min. Sätt på ugnen på 250 grader. 
Pensla med ett uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min.
Låt svalna på ett galler.
Ät och njut!



(null)

(null)

(null)

(null)

😋
/H