Färdig surdegsbas

Nu är mina surdegar klara att användas! Jag har gjort mitt första bröd som imorgonbitti ska in i ugnen! 
De båda startdegarna set jättefina ut och har jäst precis som de ska! Yes!

Sista matningen gjorde jag imorse och då blandade jag i 1,5 dl mjöl och 1,5 dl ljummet vatten. 

(null)

(null)

När jag sen skulle baka brödet så använde jag ca 1,5 dl av min startdeg som är gjord på råg. Jag hällde sen i 3 dl rågsikt, 2 dl vatten och lite salt. Bakmaskinen fick jobba på tills det blev en fin deg. 

Låt degen jäsa i ca 3 timmar. Ju längre den får stå desto bättre blir den.
Låt jäsa i ytterligare 1 timme eller ställ i kylen över natten!
"Krydda" med lite mjöl i botten och på toppen!

(null)

(null)

(null)

Lycka till!
/H

Kommentera här: